Senter for omsorgsforskning, midt skal bidra til kunnskapsutvikling og kompetanseheving i omsorgstjenesten.
Senter for omsorgsforskning, midt skal bidra til kunnskapsutvikling og kompetanseheving i omsorgstjenesten.
Senterets overordnede oppgave er derfor i første rekke å styrke praksisnær og forskningsbasert kunnskap i omsorgssektoren og formidle denne kunnskap og erfaring til regionenes kommuner.
Dette innebærer i praksis at:
Senter for omsorgsforskning, midt legger vekt på omsorgsutfordringer, kompetanseutvikling og formidling i kommuner. Dette vektlegges ved at økt kvalitet på omsorgstjenestene skal komme samfunnet og innbyggerne til gode. Vår forskning skal bidra til å styrke fag- og metodeutvikling. Senterets aktivitet skal skje i samarbeid mellom kommuner, høgskoler og andre relevante forskningsmiljø.
Senteret skal:
- Være en nasjonal /regional og lokal ressurs innen forskning – og utviklingsarbeid.
- Tilrettelegge for at fordringer og behov defineres i og av kommunene. Dette skal danne grunnlag for utvikling og forbedring av omsorgstjenesten
Satsingen rettes i hovedsak mot:
Politikere, kommunal administrasjon, ansatte, pasienter/ brukere, utdanningsinstitusjoner og lokalsamfunn som er engasjert i omsorgssektoren muligheter og utfordringer.
Sentrale arbeidsområder er i hovedsak innenfor:
- Eldre
- Funksjonshemmede
- Rus/psykatri
- Aktiv omsorg
- Velferdsteknologi
- Samhandlingsreform
- Kunnskapsutvikling
Alle områder er til dels overlappende og må sees i et helhetlig perspektiv.
Sentralt i arbeidet med disse oppgavene er å knytte og å opprettholde kontakt med aktuelle miljøer innen de enkelte kommuner. Her har senteret et særskilt ansvar for samarbeid med Utviklingssentrene(USHT) i regionen.